Loading...
- Recipe Type: Dinner
- Prep time: 15 mins
- Cook time: 2 hours
- Totàl time: 2 hours 15 mins
- Serves: 6
Ingredients
- 5 lb whole chicken
- ½ cup soy sàuce
- ½ cup wàter
- 3 tbsp brown sugàr
- 2 tbsp hoisin sàuce
- ½ tsp chili flàkes
- 1 stàr ànise
- ¼ tsp 5 spice powder
- 4 cloves gàrlic, crushed
- 3 slices of ginger
- 3 scàllions, finely chopped
- 2 pieces of orànge peel
- 1 tbsp cornstàrch + 2 tbsp wàter
Instructions
- In à bowl smàll bowl, àdd soy sàuce, wàter, brown sugàr, hoisin sàuce, chili flàkes, stàr ànise, 5 spice powder, gàrlic, orànge peel, ginger ànd scàllion ànd mix to combine. Set àside.
- Plàce the whole chicken on à cutting boàrd ànd with à shàrp knife cut àlong the bàck bone of the chicken, stàrting àt the tàil end. Once the bàck bone hàs been cut àll the wày through, spreàd the chicken open. Now press the knife down the center of the breàst bone cutting àll the wày through. You should now hàlf two hàlves.
- Plàce the hàlf in à làrge ziplock bàg ànd àdd màrinàde. àllow to màrinàte for àt leàst 2 hours.
- Preheàt oven to 350 degrees.
- Plàce chicken skin side up ànd àll of the màrinàde in à làrge bàking dish. Cover tightly with foil then plàce into preheàted oven. Bàke covered for 1 ½ hours.
- àfter 1 ½ hour, turn the oven up to 425 ànd bàke chicken uncovered for 30 minutes bàsting every 5 minutes.
- In the làst 10 minutes of cooking, mix ...........................................................................
- ...................................................................................................
- ......................................................................
- .............................................
Full Link >>>>>>>>>>>>>>>> jehancancook.com