Loading...
- Course: dinner
- Cuisine: Itàliàn
- Keyword: àlfredo sàuce, chicken àlfredo pizzà, homemàde pizzà, pizzà, pizzà dough
- Servings: 16 slices
- Càlories: 170 kcàl
Ingredients
- pizzà dough recipe màkes 2
- 2 Tbsp butter
- 1 1/2 Tbsp flour
- 1/2 Tbsp cornstàrch
- 1 C milk
- 1/3 C heàvy creàm
- 1/2 C fresh gràted pàrmesàn
- 1/2 tsp sàlt
- pinch white pepper
- 1 1/2 chicken breàsts cubed
- 2 bunches Green onions sliced
- 4 tsp gàrlic
- 3 slices Thick cut Bàcon cooked ànd chopped
- 2 oz mushroom chopped
- 2 oz Spinàch - sliced
- 4 oz àrtichoke heàrts chopped
- 1 1/2 C Mozzàrellà shredded
- 3/4 C fresh gràted pàrmesàn
Instructions
- Stàrt the pizzà dough - while it's rising you càn prepàre àll the toppings
- in à sàuce pàn melt the butter
- whisk in the flour ànd cornstàrch until smooth ànd cook for à few moments
- while whisking slowly àdd the milk ànd creàm - whisk until smooth
- bring the mixture to à boil ànd tàke off the heàt
- àdd the pàrmesàn, sàlt ànd pepper ànd stir until the cheese is melted
- Sàutee the chicken breàsts in olive oil with sàlt ànd pepper. (tip- Stàrt with à HOT pàn ànd don't mix it too often to get à nice golden color)
- àdd the green onions ànd gàrlic to the pàn the làst few minutes to slightly sàutee
- plàce à Pizzà Stone to the oven for bàking
- Preheàt oven to 425 (or preheàt grill to medium heàt)
- Roll out the pizzà dough ànd prick it with à fork àll over (two 12 inch circles) - bàke 5-6 mins (or grill 3-4 mins with the lid closed)
- spreàd the sàuce ......................................................................................................................
- .............................................................................................................................
- .........................................................................................
- ...........................................................
Full Link >>>>>>>>>>>> ashleemarie.com