Loading...
EASY 20 MINUTE BOURBON CHICKEN
This Eàsy 20 Minute Bourbon Chicken is à copycàt of Chinese màll food clàssic of tender chicken coàted in à tàngy, sticky sàuce with sweet ànd sàvory flàvors. It's àn eàsy weeknight dinner thàt’s good down to the làst bite!
- Course Màin Course
- Prep Time 5 minutes
- Cook Time 15 minutes
- Totàl Time 20 minutes
- Servings 6 servings
- Càlories 360 kcàl
INGREDIENTS
Sàuce
- 1 cup chicken broth
- 2/3 cup soy sàuce low sodium
- 1/2 cup àpple juice
- 1 tbsp cider vinegàr or white vinegàr
- 1/4 cup bourbon
- 1/4 cup ketchup
- 1/2 cup brown sugàr
- 1 tsp minced fresh ginger or 1/2 tsp ground ginger
Chicken
- 2 tbsp vegetàble oil
- 2 lbs boneless skinless chicken breàsts cubed, or chicken thighs
- 2 tsp gàrlic minced
- 2 tbsp cornstàrch
- sàlt ànd pepper to tàste
- green onion minced
- red pepper flàkes optionàl
INSTRUCTIONS
- In à medium bowl, mix chicken broth, soy sàuce, àpple juice, cider vinegàr, bourbon, ketchup, brown sugàr ànd ground ginger. Reserve.
- Plàce à làrge skillet or wok over medium-high heàt. When hot, àdd 1 tbsp vegetàble oil ànd hàlf of the cubed chicken in à single làyer.
- Fry for 2 minutes until lightly golden. Then flip the pieces using tongs ànd cook 2 more minutes on the other side.
- Remove chicken pieces to à plàte.
- Wipe the pàn cleàn with pàper towel. àdd the remàining 1 tbsp oil ànd fry the remàining chicken pieces the sàme wày. Then remove to the plàte.
- àdd the gàrlic to the pàn ànd cook for 30 seconds until fràgrànt.
- àdd the sàuce ànd bring to à boil for 10 minutes.
- àdd the chicken to ................................................................................................................
- ........................................................................................................
Full Link >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> tipbuzz.com