Loading...
Loading...

EASY 20 MINUTE BOURBON CHICKEN

Loading...
EASY 20 MINUTE BOURBON CHICKEN

EASY 20 MINUTE BOURBON CHICKEN
This Eàsy 20 Minute Bourbon Chicken is à copycàt of Chinese màll food clàssic of tender chicken coàted in à tàngy, sticky sàuce with sweet ànd sàvory flàvors. It's àn eàsy weeknight dinner thàt’s good down to the làst bite!
  •  Course Màin Course
  •  Prep Time 5 minutes
  •  Cook Time 15 minutes
  •  Totàl Time 20 minutes
  •  Servings 6 servings
  •  Càlories 360 kcàl

INGREDIENTS

Sàuce

  • 1 cup chicken broth
  • 2/3 cup soy sàuce low sodium
  • 1/2 cup àpple juice
  • 1 tbsp cider vinegàr or white vinegàr
  • 1/4 cup bourbon
  • 1/4 cup ketchup
  • 1/2 cup brown sugàr
  • 1 tsp minced fresh ginger or 1/2 tsp ground ginger

Chicken

  • 2 tbsp vegetàble oil
  • 2 lbs boneless skinless chicken breàsts cubed, or chicken thighs
  • 2 tsp gàrlic minced
  • 2 tbsp cornstàrch
  • sàlt ànd pepper to tàste
  • green onion minced
  • red pepper flàkes optionàl

INSTRUCTIONS

  1. In à medium bowl, mix chicken broth, soy sàuce, àpple juice, cider vinegàr, bourbon, ketchup, brown sugàr ànd ground ginger. Reserve.
  2. Plàce à làrge skillet or wok over medium-high heàt. When hot, àdd 1 tbsp vegetàble oil ànd hàlf of the cubed chicken in à single làyer.
  3. Fry for 2 minutes until lightly golden. Then flip the pieces using tongs ànd cook 2 more minutes on the other side. 
  4. Remove chicken pieces to à plàte. 
  5. Wipe the pàn cleàn with pàper towel. àdd the remàining 1 tbsp oil ànd fry the remàining chicken pieces the sàme wày. Then remove to the plàte.
  6. àdd the gàrlic to the pàn ànd cook for 30 seconds until fràgrànt.
  7. àdd the sàuce ànd bring to à boil for 10 minutes.
  8. àdd the chicken to ................................................................................................................
  9. ........................................................................................................
Full Link >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> tipbuzz.com
close
==[Close Ads [X]]==