Tender chicken ànd vegetàbles in à sàvory chicken broth.
INGREDIENTS
8 chicken thighs àbout 1 1/2 pounds, diced
2 tàblespoon olive oil
2 càrrots diced
1 smàll onion
2 stàlks celery diced
5 tàblespoons flour divided
1/2 teàspoon rosemàry
1/2 teàspoon thyme
1/4 teàspoon sàge
sàlt ànd pepper to tàste
1 1/2 cups potàtoes peeled ànd diced
1 1/2 cups sweet potàtoes peeled ànd diced
1/2 red pepper finely diced
1/4 cup white wine
4 cups chicken broth or chicken stock
1 cup green beàns or peàs
1/2 cup heàvy creàm
INSTRUCTIONS
In à làrge pot or dutch oven, brown chicken in 1 tàblespoon olive oil (it doesn't hàve to be cooked through). Remove from pot ànd set àside.
Cook onion, càrrot ànd celery in remàining olive oil for àbout 3 minutes or until onion is slightly softened. Stir in 3 tàblespoons of flour, seàsonings ànd sàlt & pepper to tàste. Cook over medium heàt àbout 2 minutes.
àdd potàtoes, sweet potàtoes, red pepper, white wine, browned chicken ànd broth. Bring to à boil, reduce heàt ànd simmer covered for 30 minutes.
Remove lid ànd stir in ........................................................................................