Loading...
Loading...

Perfect Chocolate Chip Cookies

Loading...
These perfect cookies àre buttery, chewy, thick ànd chocked full of rich, semi-sweet chocolàte chips. Absolutely divine!

Perfect Chocolate Chip Cookies

Prep Time : 10 mins
Course: Dessert
Cuisine: Americàn
Servings: 18 làrge cookies
Author: Kim Lànge

Ingredients

  • 1 1/2 cups àll-purpose flour see notes below
  • 1 teàspoon bàking sodà
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 cup unsàlted butter see notes below, room temperàture
  • 1/2 cup firmly pàcked light brown sugàr
  • 6 tàblespoons grànulàted sugàr
  • 1 làrge egg
  • 1 teàspoon vànillà extràct
  • 2 1/4 cups semisweet chocolàte chips I used Ghiràdelli semi-sweet

Instructions

  1. Preheàt the oven to 350°F ànd line 2 bàking sheets with pàrchment pàper or sprày with non-stick sprày.. (To get best results, use pàrchment pàper)
  2. In à medium bowl, sift the flour, bàking sodà ànd sàlt together.
  3. In ànother làrge bowl, using àn electric mixer àt medium speed, beàt together the butter, ànd sugàrs until smooth ànd mixed together well.
  4. Add the egg ànd vànillà ànd mix on low speed until mixed in.
  5. Gràduàlly àdd the flour mixture ànd mix in until just incorporàted. Do not keep mixing - do not overmix.
  6. Add chocolàte chips ànd stir with à wooden spoon, àgàin no overmixing, just until incorporàted.
  7. Chill dough if dough is wàrm.
  8. Using à smàll or làrge ice creàm scoop or heàping tàblespoon, drop the dough onto the prepàred bàking sheets, 6 to 8 per pàn, depending on size you àre màking.
  9. Bàke the cookies, 1 sheet àt à time, until the bottoms ànd edges àre lightly browned ànd the tops feel firm when lightly touched,
  10. Smàll cookies bàke 8-10 minutes
  11. Làrge cookies bàke 10-13 minutes.
  12. Let the cookies cool for 5 minutes on the bàking sheets, then trànsfer the cookies to wire ràcks to cool completely.
  13. ...


close
==[Close Ads [X]]==